Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Eğitim Fakültesi
Özel Eğitim Bölümü

Kuzey Makedonya'da Otizmli Çocuklar İçin Geliştirilen Erasmus + Projesinin II Uluslararası Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Nergis Ramo Akgün tarafından yürütülen, Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal ve Prof. Dr. Salih Zeki Genç’in araştırmacı olarak görev aldığı “Developing New Software For Psychomotor Reeducation Of Children With Autism” başlıklı Erasmus + projesinin II. Uluslararası Toplantısı Kuzey Makedonya’nın Başkenti Üsküpte gerçekleştirildi. 

Proje ortaklarından Kuzey Makedonya’nın Saint Cyril and Methodius University’nin ev sahipliğinde 27-29 Nisan tarihleri arasında yapılan toplantıya, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Dr. Öğr. Üyesi Nergis Ramo Akgün, Prof.Dr. Ahmet Evren Erginal, Projenin ortaklarından Piri Teknoloji Eğitim Hizmetleri Tic. A.Ş Yetkilisi ve aynı zamanda Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Özdemir, Yahya Doğan ve Turgay Kapucu, Proje ortaklarından Bulgaristan’ın Sofya Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Prof. Dr. Neli Vasileva, Dr. Denitsa Aneva Krasteva ve Dr. Elena Boyadjieva Deleva ve toplantıya ev sahipliği yapan Kuzey Makedonya Üsküp Saint Cyril and Methodius University Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Bölümü Prof. Dr. Olivera Rashikj Canevska, Prof. Dr. Natasha Cicevska Jovanova, Prof. Dr. Goran Ajdinski ve Prof. Dr. Natasha Stanojkovska Trajkovska katılım sağladı. 

Saint Cyril and Methodius University Felsefe Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ratko Duev, proje ekibini ofisinde verdiği resepsiyon ile ağırladı. Proje ile ilgili detayların aktarıldığı görüşmede Prof. Dr. Ratko Duev,  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç’e projeye olan desteğini ve gelecekte iki fakülte arasında yapılabilecek iş birlikleri ile akademik çalışmaları arttırmaları hakkında beklenti ve temennilerini iletti. 

Tüm ekipler yapılan toplantılarda RCA yazılımını ve bu güne kadar yapılan tüm proje aktivite ve faaliyetlerini değerlendirdi, proje kapsamında hazırlanan 25 adet RCA Yazılım seti Kuzey Makedonya’daki  Otizmli Çocuklara Eğitim veren Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Kurumlarına hibe edilmek üzere Kuzey Makedonya ekibine teslim edildi. 

Proje koordinatörü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nergis Ramo Akgün’e Saint Cyril and Methodius University Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Bölümü Ljupco Ajdinski Vakfı tarafından bilimin gelişimi, araştırma-geliştirme, iki fakülte arasındaki iş birliğinde göstermiş olduğu profesyonel çalışma ve katkılarından dolayı ödül ile teşekkür belgesi takdim edildi.

Toplantılar sonrasında tüm ekipler planlanan kültürel ve  sosyal etkinliklere katıldı. 

RCA projesinin faaliyetleri 17-21 Mayıs tarihleri arasında Bulgaristan’da gerçekleştirilecek olan eğitim öğretim aktiviteleri ile devam edecek.