Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Eğitim Fakültesi
Özel Eğitim Bölümü

Erasmus + "Developing New Software For Psychomotor Reeducation Of Children With Autism" Projesinin Toplantısı Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından koordine edilen Erasmus + projesi kapsamında, 21 Haziran’da Proje partneri olan Kuzey Makedonya, Üsküp Saint Cyril and Methodious University-Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Enstitüsü Makedonya koordinatörü Prof.Dr. Olivera Rashikj Canevska tarafından Otizm spektrum bozukluğu öğrenci eğitim ve rehabilitasyon kurumlarının temsilcileri ile bir araya gelinerek eğitim tanıtım toplantısı gerçekleştirilmiştir. 

Düzenlenen toplantıda Developing new Software for Psychomotor Reeducation of Children with Autism- RCA yazılımı ve eğitim seti tanıtımı yapıldı.  Toplantıya katılan toplam 25 kurum temsilcilerine projenin ürünü olan RCA Software ve eğitim setleri hibe edildi. 

Ayrıca  Projenin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nergis Ramo Akgün, araştırmacıları Prof. Dr Salih Zeki Genç ve Prof. Dr Ahmet Evren Erginal ile birlikte Piriteknoloji ekibi ve  Doç. Dr Muzaffer Özdemir tarafından online eğitim modülü dört ayrı dilde Türkçe, İngilizce, Makedonca ve Bulgarca olarak hazırlandı. Online eğitim modülü tüm RCA yazılım kullanıcılarına ve eğitim seti sahibi olan kurumlara www.rca-software.org  projenin web sitesi üzerinden erişime açıldı. Online eğitim modülünü proje sitesi üzerinden tamamlayan kullanıcılar online eğitim sertifikalarını yine site üzerinden alabilmektedirler.