Özel Eğitim Bölümü

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Etkinliği

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında fakültemizin Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, tüm öğretmen adaylarına yönelik otizm farkındalık etkinliği gerçekleştirmiştir.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında fakültemizin Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, tüm öğretmen adaylarına yönelik otizm farkındalık etkinliği gerçekleşti. Bölüm öğrencileri tarafından “Öğretmenim Beni Tanı!” başlığıyla farkındalık broşürü dağıtıldı. Hazırlanan broşürde sadece özel eğitim öğretmenlerinin değil, tüm öğretmen adaylarının sınıflarında kaynaştırma öğrencisi olarak eğitim alabilecek olan otizme sahip öğrencilerin dilinden, otizmli öğrencilerin belirgin davranışlarının neler olabileceğine yer verildi.  Öğrenciler bu etkinliğin amacının öğretmen adaylarının meslek hayatlarında karşılaşabilecekleri otizme sahip öğrencilerini tanımalarında ve öğrencilerinin gereksinimleri çerçevesinde bir eğitim planı hazırlanabilmesinde ön ayak olmayı amaçladıklarını belirttiler.